top weken
Door: cathydeboer
Blijf op de hoogte en volg Cathy
23 Maart 2011 | Panama, Colón
al weer een tijdje geleden dat ik niets van me heb laten horen sorry. maar ik heb het hier gewoon veel te leuk.
nou ik ga maar een verhaaltje schrijven hoe leuk het was met mama en nadia.
donderdag avond kwamen ze aan. ik zatt er de hele week al op te wachte en donderdag morgen zeiden ze me het ook de hele dag ooeehh cathy vanavond vanavond ( oja school is dit jaar ook veel leuker omdat ik meer aanspraak heb en kan meer meelachen omdat het spaans me beter afgaat. )
Ik keek telkens op mijn horloge wat ging de tijd dus langzaam dus voor de afleiding ben ik de sportschool maar ingedoken. nou uiteindelijk savond op het vliegveld zag ik dat ze eruit kwamen ik herkende nadia aan het vest kon niemand anders zijn. nouja toen moest ik toch bijna wel een traantje laten maar ging allemaal goed ik was dolgelukkig.
nou op naar huis en toen maar gaan slapen. de volgende dag gingen we naar het panama kanaal, naar coloncolon ( de vieze stad ) en eventjes naar de winkeltjes.
Volgende dag zouden we naar lastablas gaan voor de carnaval!! AQUA AQUA MANO ARRIBA MANO ARRIBA dat zou ik de aankomende dagen te horen krijgen wij komen aan op het busstation in panama vol niet normaal superlange rij voor de bus naar lastablas. dus wat dachten wij ( we doen dit nooit maar 1xtje moet dat wel kunnen )we kruipen voor. maar een zuurpruim naast ons had lopen zuren dus kwam een beveiligster ofzoiets kwam eraan om ff uiteleggen dat we naar achter moesten maar wij ons maar van het domme houden NO ENTIENDO, NO HABLO ESPANOL oftewel ik begrijp het niet ik praat geen spaans tuurlijk begrepen we haar wel maar soms ff van het domme houden helaas kwam er een vertaler aan en werden we achteraan gezet met een uur wachten zaten we dan toch eindelijk in de bus dus opzich viel de wachttijd nog wel mee.
nou in panama waren we in het huisje en savonds gingen we opstap en zoals ik al voorspeld had nadia en mama vonden carnaval niet zo veel aan nou ik vond het helemaaal geweldig ! het liefst zou ik in 2013 weer terug gaan. dus dat word geld sparen. alleen hopen dat ik dan niet zo verbrand word en me telefoon niet natword en niet word gestolen.
na 5 dagen feestvieren. dansen. en weinig slaap gingen we naar boquette volgensmij viel dat wel wat beter in de smaak zijn naar een koffieplantage geweest en naar een warmwaterbron waar we in konde dobberen.
na 2 dagen daar geweest te zijn gingen we naar bocas del toro. een paradijs op aarde. we gingen naar het zeesterren strand. en de volgende dag deden we een tour heel mooi allemaal.
smaandags gingen we naar school want daar werd het volkslied en het lied van school gezongen netjes alle kinderen in rijtjes met hun uniform en daarna shoppen in zonalibre ! wat ben ik toch blij met me nieuwe paar hakken lekker hoog. maja niet iederen hier vind dat zo leuk want ze vinden me al zo groot. maar ik ben blij en dat is het belangrijkste.
en we zijn nog een dagje naar panama gegaan naar verschillende plaatsen. oa. panama viejo casco viejo en causeway.
Vrijdag moesten ze helaas weer naar huis. dat viel me toch wel zwaarder dan ikdacht ik dacht oh met 3 maandjes ben ik weer thuis ga niet huilen ofzo. maar het tegendeel was er. ze liepen de douane door en ik stond daar ff in me eentje en toen moest ik toch wel traantjes laten. gelukkig kwam moises me toen nog wel troosten. ondanks we elkaar de helemorgen/week al aan het trijteren waren. nouja hun nog voor de laatste x zwaaien. kwamen ze nog een keer terug en daarna mama nog een keer ik dacht ja nu is het wel genoeg geweest hoor! telkens kwamen ze weer zwaaien.
ik was die dag kapot ook van vermoeidheid en ik moest nog met moises mee naar de uni en daar zat er ook allemaal weer tegen uiteindelijk thuis zijn we samen op de bank in slaap gevallen.
en waren echt 2 super weken. (L)
over 3 maand ben ik alweer thuis ik zit er zo tegenop wil nog zoveel plaatsen zien en heb nog maar zoweinig tijd. heb echt nog geen zin om te vertrekken.
Dus ik weet waarvoor ik moet gaan sparen een vliegticket naar panama. eerst maar straks werk vinden. Want alleen leven van me kinderbijslag word niet wat.
nou doeiii lieve mensen en jullie horen nog van mij (L)(L)(L)
ps. ook de groetjes van moises hihi
24 Maart 2011 - 07:35
Moemsie:
Lieve schat,
Het is weer een mooi verhaal geworden, en ik had het ook moeilijk bij het weggaan en ik zag van verre al dat jij het ook moeilijk had dus vond het lastig om zo weg te gaan.
Maar ook ik heb mooie weken gehad ondanks dat je al ingeburgerd bent en daar soms irritaties over bestonden hebben we het samen toch fijn gehad.
En ja ik ben toch wel weer blij als je met drie maand in nederland bent.
De tijd duurt niet meer zo lang dus komt allemaal goed ga nog doen wat je allemaal wilt doen anders krijg je straks spijt.
Groeten ook aan Moises en maakt er een mooi eind van je avondtuur van.
xxx -
30 Maart 2011 - 09:18
Sas:
Wat ontzettend leuk!!!!
Grappig om te lezen dat je het nu allemaal zo goed kent en dat je beseft dat je ook weer een keer naar huis gaat.. Is ook fijn :-)
Maar je verhalen zijn al een stuk minder uitgebereid haha dat zal wel komen doordat je het nu allemaal wel een beetje kent. Het is 'iets minder bijzonder'.
Tot binnenkort ;-) -
30 Maart 2011 - 09:18